Union Facebook actie BBQ bike

Facebook campagne om van te smullen

Een Facebook campagne creëren die inspeelt op merkbeleving, het zomerseizoen én interactie met je doelgroep? We deden het voor Union met de BBQ Bike campagne!

Union fietsen zijn gemaakt voor de straat. Een statement die we hebben vertaald naar een opvallende social media campagnes. Het doel? Merkbeleving creëren door online interactie met de doelgroep!

Om dit te realiseren is in samenwerking met Union en Studio iBiZZ een concept uitgewerkt dat in lijn is met de nieuwe merkpositionering én triggert om te reageren. Het concept is simpel maar doeltreffend: tag je vrienden en maak kans op een volledig door Union verzorgde bbq met de unieke BBQ bike. Een lekkere inhaker voor de zomer. Want zeg nu zelf, een BBQ bike, hoe zomers wil je het hebben?

 

Voor de campagnes is in samenwerking met de Bananenrepubliek een video gemaakt in de Union stijl. Vervolgens hebben we de video ook daadwerkelijk in beeld gebracht door een combinatie tussen social media inzet en online advertising. Zo is de video onder andere gepromoot via Facebook advertising, display bannering en retargeting in Adwords. Een goed voorbeeld van een sterke wisselwerking tussen videomarketing & online advertising!

Deze campagne is een goed doordacht één-tweetje waarbij het bereik onder de doelgroep door de advertenties sterk is vergroot en de interactie op het Union Facebook kanaal sterk is toegenomen. Kortom, een Facebook actie met een lekker zomers karakter, de gewenste online interactie én een gelukkige winnaar die Union voorlopig niet meer vergeet.

www.union.nl

 

Een greep uit ons team...

ClickR beschikt over een ruime kennis van en ervaring met internet marketing.