Whatsapp overgenomen door Facebook

Whatsapp overgenomen door Facebook

Een grote overname in social media land. Facebook heeft het populaire Whatsapp overgenomen.

Whatsapp is al jaren wereldwijd erg populair en sterk gegroeid. Zo staat de teller inmiddels op 415 miljoen actieve gebruikers , waarvan 70% dagelijks de app gebruikt. Daarnaast krijgt de app gemiddeld een miljoen nieuwe gebruikers per dag erbij. Facebook-CEO Mark Zuckerberg ziet dan ook volop potentie, volgens hem is Whatsapp hard op weg om een miljard gebruikers te bedienen.

Goudmijn aan gebruikersdata

Met de overname van Whatsapp krijgt Facebook de beschikking over een berg aan extra data over gebruikers. Zo hebben ze niet alleen inzicht in de 450 miljoen telefoonnummers, maar worden er dagelijks ook zo een 600 miljoen foto´s geüpload, 200 miljoen stemberichten verstuurd en nog eens 100 miljoen video´s gedeeld.

Overigens is ook het prijskaartje een goudmijn waard. Facebook betaalt 19 miljard dollar. Dat is dus zo een 35 tot 40 dollar per gebruiker.

Detail: de Amerikaanse overheid moet de overname nog wel goedkeuren.

Whatsapp ongewijzigd?

Volgens Facebook blijft Whatsapp gewoon een zelfstandige app en behoudt deze ook zijn eigen naam. Ook zou de dienst reclamevrij blijven.

Daarnaast wordt Facebook Messenger, de (sterk gelijkende) berichtendienst van Facebook, gewoon verder ontwikkeld.

Hoe dan ook een flinke overname en waarschijnlijk een slimme zet van Facebook. Niet alleen wordt een populaire dienst met volop potentie ingelijfd, ook wordt een concurrent uitgeschakeld. Een gevalletje van 'wie sterk is kan ook nog eens slim zijn'?

Reacties (0)

Laat een reactie achter