Trending topics ook in Facebook

Nadat Facebook eerder al aan de slag ging met de bekende '#'  van Twitter, heeft de social media reus nu ook aangekondigd aan de slag te gaan met trending topics.

Trending topics zijn al jarenlang een bekend fenomeen binnen Twitter en geven simpelweg aan welke onderwerpen op dat moment het meest besproken zijn op het social media kanaal. De Facebook versie van trending topics zal het principe overnemen, maar toch een eigen twist meegeven.

Wat is 'trending' onder je vrienden?

De trending topics zullen in de rechter bovenhoek van hun Facebook pagina zien welke drie onderwerpen op dit moment populair zijn en waar het meeste over gesproken wordt. Wat echter anders is, is dat het hier gaat om min of meer gepersonaliseerde trending topics. Zo wordt jouw top 3 samengesteld op basis van wat er leeft onder jouw vrienden en groepen/ pagina's die je volgt. Zo kan een top 3 per gebruiker dus verschillend zijn en kun je bij elk onderwerp zien wie er wat over heeft gezegd.

Zo gaan de trending topics op Facebook er waarschijnlijk uitzien

Het is nog even afwachten wanneer de nieuwe functionaliteit overwaait naar Nederland. Op dit moment wordt hij uitgerold in onder andere de VS, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Even afwachten dus.

 

Bron beeldmateriaal: Theverge.com

Reacties (0)

Laat een reactie achter