Is het einde van Facebook in zicht?

Een paar jaar geleden was Facebook nog alleenheerser in social media land. Maar kan het zijn dat het tij gekeerd is? Volgens een nieuw onderzoek zal binnen drie jaar 80% van de Facebook gebruikers het platform de rug toekeren.

De 'schokkende' resultaten komen uit een onderzoek van de Amerikaanse Princeton University. Hierbij hebben onderzoekers de levenscyclus van Facebook vergeleken met die van een model voor het verloop van besmettelijke ziektes.

Wordt Facebook genekt door het sneeuwbaleffect?

Het principe achter het verloop is simpel: zodra Facebookgebruikers merken dat medegebruikers (Facebookvrienden) niet meer enthousiast zijn, zal het snel bergafwaarts gaan. Met een verlies van 80% van de Facebookgebruikers binnen volgend jaar en 2017.

En ook al lijkt de vergelijking ver gezocht, toch zijn dergelijke vergelijkingen in het verleden al meerdere keren met succes toegepast. Dus wie zal het zeggen?

Wij zeggen in ieder geval op zijn nuchter Hollands: eerst zien dan geloven. In januari van dit jaar had Facebook wereldwijd nog 1,2 miljard gebruikers en scoort het in de meeste landen een nummer 1 positie als populairste social media platform. We houden het in de gaten!

Reacties (0)

Laat een reactie achter