De grootste merken op Twitter!

De grootste merken op Twitter!

Twitter is tegenwoordig een van de grootste social media kanalen in Nederland en wordt ook door bedrijven grootschalig ingezet. Met de nieuwe openbare merkenindex van Coosto krijg je inzicht in de bedrijven/ merken die het beste scoren op Twitter.

De Coosto Index vergelijkt impressies van honderden merken met elkaar en baseert zich op Nederlandse Twitterdata. In de vergelijking worden zowel Nederlandse als buitenlandse merken meegenomen, waardoor je een aardig overzicht krijgt van de merken die goed scoren op dit sociale platform. Ook kun je jouw eigen merk invoeren of branches met elkaar vergelijken. Leuk is ook dat de Coosto index gratis en voor iedereen toegankelijk is.

Hoe de merkenindex werkt

De Coosto index werkt op basis van Twitterimpressies. Simpel gezegd is dit het aantal keer dat een merk in een Nederlandse tweet aan iemand getoond is. Dit kan zowel een tweet vanuit een bedrijf zelf zijn of iemand die over het bedrijf praat .Zo ontstaat dus een beeld waarin je het maximale Twitter bereik van een bepaalde Twitterimpressie krijgt te zien.

In de merkenindex wordt de data getoond van de afgelopen week. Dus als je bijvoorbeeld 840k ziet staan, houdt dit in dat het bedrijf of merk 840.000 keer getoond is via Twitter.

Met de Coosto merkenindex kun je gratis bekijken welke merken het grootste zijn op Twitter

Ook kun je selecteren op impressiegrafiek (het verloop van de impressies) en een sentimentgrafiek. Laatst genoemde probeert te bepalen of een tweet een positieve of negatieve lading heeft.

Zo kun je dus in een oogopslag zien welke merken op dit moment goed scoren op Twitter of juist bekijken of je eigen Twitter activiteiten zijn vruchten afwerpt.

Zelf ook eens proberen? Kijk op http://index.coosto.com.

 

Reacties (0)

Laat een reactie achter